Breaking news

lockdownpic
A

Στην γνωστοποίηση των νέων μέτρων προχώρησε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να επιβάλλει καθολικό lockdown στους ανεμβολίαστους Γερμανούς αναφέροντας την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί. 

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα καταστεί υποχρεωτικός από τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2022, με την κυβέρνηση να καλείται να επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς τόσο σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους οι οποίοι φαίνεται να εισέρχονται σε καθεστώς άτυπου lockdown. 

Όσον αφορά στους χώρους νυκτερινής διασκέδασης και τα κλαμπ αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσουν σε περίπτωση που οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν το προκαθορισμένο για το πλαίσιο όριο. 

Οι ανακοινώσεις ακολούθησαν την συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον νέο καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τους περιφερειακούς ηγέτες, με την τρέχουσα κατάσταση της υγειονομίας στη Γερμανία να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη με πολύ υψηλο αριθμό κρουσμάτων και τα επίπεδα εμβολιασμού να είναι πολύ χαμηλότερα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Οι κρατικοί και ομοσπονδιακοί ηγέτες συμφώνησαν στα εξής μέτρα: 

  • Περιορισμοί επικοινωνίας για μη εμβολιασμένα άτομα
  • Περιορισμός στην είσοδο των καταστημάτων, εστιατορίων, μουσείων και κινηματογραφικές αίθουσες θα περιοριστεί μόνο σε εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν αναρρώσει.
  • Πρόσθετες εξετάσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις