Breaking news

Νόβακ Τζόκοβιτς
A

Την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε το δικαστήριο της Αυστραλίας. Η δίκη διήρκησε 5 ώρες, κατά τη διάρκεια της οποία οι συνήγοροι του Νόβακ Τζόκοβιτς και της αυστραλιανής κυβέρνησης κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του τενίστα προχωρώντας στην απέλασή του. Ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο επεισόδιο αυτού του πολυήμερου "σίριαλ".

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την έφεση του Σέρβου τενίστα, αφού ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, υποστήριξε ότι η παρουσία του θα πυροδοτούσε ταραχές στη χώρα, καθώς εμπνέει το κίνημα των αντιεμβολιαστών.

Ο ανώτατος δικαστής Τζέιμς Άλσοπ ανακοίνωσε την απόφαση και πρόσθεσε οτι ο αθλητής θα πληρώσει τα έξοδα. Οι πλήρεις λόγοι για την ετυμηγορία θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Να θυμίσουμε ότι η απόφαση είναι μια σημαντική ήττα για την προσπάθεια του Τζόκοβιτς να κατακτήσει για 10η φορά το Aυστραλιανό Open και τον 21ο τίτλο του σε γκραν σλαμ, σπάζοντας το ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο «Νόλε» θα πρέπει να αναχωρήσει από την Αυστραλία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση της εταιρίας που θα επιλέξει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά θα μεταβεί στο Κατάρ. Αντιμετωπίζει επίσης τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.

Πρώτες δηλώσεις Τζόκοβιτς

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση. Νιώθω άβολα που υπήρξα το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους το καλύτερο για το τουρνουά», είπε ο «Νόλε».

Πρεμιέρα για το Αυστραλιανό Open

To όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων του Australian Open, με τον Σέρβο να έχει προγραμματιστεί να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι της Rod Laver Arena, στο βραδινό session. Ο Νόλε (Νο1 στον κόσμο) είχε κληρωθεί να αγωνιστεί ενάντια στον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο78 στον κόσμο).

Πλέον θα γίνει νέα κλήρωση για το όνομα του συναθλητή του που θα τον αντικαταστήσει στην κλήρωση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις