Breaking news

μεταλλαξη ομικρον εμβόλιο
A

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε σήμερα Κυριακή στην πρωινή εκπομπή του Mega ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς.

«Δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε όταν γίνεται μάχη στα νοσοκομεία. Καταλαβαίνω ότι η πανδημία είναι μία πολυδιάστατη κρίση, αλλά τη στιγμή που στα νοσοκομεία γίνεται μάχη και οι υγειονομικοί παλεύουν νυχθημερόν, θα περίμενα όλοι μας, ανεξάρτητα από τι λένε τα μέτρα, να κάνουμε όσο το περισσότερο υπομονή γίνεται. Είναι μαθηματικά βέβαια ότι θα πέσουν τα κρούσματα, σημασία έχει να αντέξει το σύστημα υγείας. Ας κρατήσουμε τις ασπίδες μας όρθιες, να κάνουμε υπομονή και να ξαναζυγίσουμε το θέμα σε λίγες εβδομάδες πιο ήρεμα, πιο καθαρά».

Ο κ. Πρασσάς έκανε λόγο πως αστικά κέντρα της χώρας έχουν φτάσει στην κορύφωση της Όμικρον, ενώ τόνισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η αποκλιμάκωση. Ωστόσο ο ιός παραμένει επικίνδυνος, ακόμα κι όταν η Όμικρον δείχνει πιο ήπια από την Δέλτα.

«Ο ιός αυτός δεν είναι καθόλου κρυολόγημα, ιδίως για τους ανεμβολίαστους. Το ότι η Όμικρον είναι ηπιότερη από την Δέλτα δεν σημαίνει ότι είναι ήπια. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα καταλήξει το παιχνίδι των διαφορετικών παραλλαγών» κατέληξε ο κ. Πρασσάς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις