Breaking news

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα
A

Τρομοκρατικό χτύπημα που θα έπνιγε στο αίμα αθώους πολίτες, οι οποίοι συχνάζουν σε εβραϊκή συναγωγή που στεγάζεται σε γνωστό εστιατόριο στου Ψυρρή φαίνεται να απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές, συλλαμβάνοντας τους δύο επίδοξους τρομοκράτες μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, 29 και 27 ετών, ως συνεργοί του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δρούσε στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, είχαν ως στόχο όχι μόνο να πλήξουν αθώους πολίτες, αλλά και να υπονομεύσουν το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της, ενώ οι δύο συλληφθέντες είχαν κλείσει ταρίφα με τον «καθοδηγητή» αφού για κάθε νεκρό θα έπαιρναν από 10.000-15000.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. 

Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες δεν είχαν σκοπό δηλαδή να πλήξουν ελληνικούς στόχους, αλλά στόχευαν καθαρά χώρους και πρόσωπα εβραϊκού – ισραηλινού ενδιαφέροντος.

Το προφίλ των δραστών

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – φαίνεται πως βρίσκονταν παράνομα, χωρίς νόμιμα έγγραφα, στην Ελλάδα τα τελευταία 4 - 5 χρόνια. Είναι ηλικίας 27 και 29 ετών και εργάζονταν κυρίως στην επαρχία -σε Ζάκυνθο και Σπάρτη- σε αγροτικές εργασίες. Οι δύο άνδρες κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα έμεναν σε δωμάτιο που είχαν νοικιάσει στην Ομόνοια, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όλα ξεκίνησαν το 2021 από την Κύπρο όπου εντοπίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν επαφή με τον αλλοδαπό, φερόμενο ως εγκέφαλο και επρόκειτο να κάνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό στόχο στην Κύπρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΕΥΠ από τον περασμένο Αύγουστο είχε έρθει μια πληροφορία πως ένας πυρήνας ατόμων, αλλοδαπών, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μία αιματηρή επίθεση στην Αθήνα.

Μετά από περίπου 2 μήνες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την συγκεκριμένη ομάδα και να εντοπίσουν τους δύο άντρες, που τελικά συνελήφθησαν. 

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, κατά την έρευνα σε κάποιους υπολογιστές που άνηκαν στους δύο συλληφθέντες βρήκαν κάποιους ισραηλινούς στόχους, μεταξύ αυτών και το εστιατόριο στην οδό Αισώπου.

Ένα νέο επικοινωνιακό σόου;

Ωστόσο, η δημοσιοποίηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου από την Ελληνική Αστυνομία, δημιουργεί μια πληθώρα ερωτημάτων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η πληροφορία που έδωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιες αστυνομικές πηγές ότι «από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα».

Γιατί η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε τώρα να δημοσιοποιήσει την είδηση ενάμιση μήνα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος;

Το τρομοκρατικό δίκτυο που αποτελείτο από... δύο άτομα, θα πραγματοποιούσε «με όπλα ή με εκρηκτικά ή με αέρια» τις επιθέσεις στην εβραϊκή συναγωγή, περιγράφοντας με εντελώς κινηματογραφικό τρόπο την υπόθεση.

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια του επικοινωνιακού βατερλώ της περασμένης εβδομάδας όταν η ΕΥΠ, με ανακοίνωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ανακοίνωσε τον εντοπισμό Ρωσίδας κατασκόπου η οποία όμως έχει... διαφύγει από τη χώρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε μια περίοδο κατά την οποία η αξιοπιστία της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ είναι στα «τάρταρα» στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών και της ανάμειξης της δεύτερης με τη Greek Mafia, δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις τους σε μια περίοδο μόλις δύο εβδομάδων, φαίνεται αρκετά βολική για την κυβέρνηση, η οποία χθες μάλιστα ανακοίνωσε και την ημερομηνία των φετινών εθνικών εκλογών.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις