Breaking news

φωτιά_πυρκαγιά_πυροσβεστική
A

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Φθιώτιδα για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μενδενίτσα.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Τα ξημερώματα πάντως οι άνεμοι κόπασαν και έτσι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Eπιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά σήμερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι μέχρι το μεσημέρι η φωτιά θα είναι υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ και στη Λιβαδειά Βοιωτίας, η οποία όμως οριοθετήθηκε λίγο αργότερα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 11 οχήματα.

Αρτοποιός: Δύσκολη ημέρα η σημερινή

Τον κώδωνα κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους έκρουσε παράλληλα σήμερα ο κ. Αρτοποιός. Όπως είπε, η σημερινή αλλά και η αυριανή είναι δύσκολες ημέρες, που απαιτούν προσοχή. Συγκεκριμένα, προειδοποίησε τους αγρότες να αποφύσουν κάθε θερμή εργασία και καύση και τους πολίτες να είναι προσεχτικοί ότι περνούν ή παρκάρουν κάτω από δέντρα.

«Σήμερα και αύριο δεν πρέπει για κανέναν λόγο να κάψουμε τίποτα. Καμία θερμή εργασία, καμία καύση στην ύπαιθρο», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας ως παράδειγμα το Μαίναλο, όπου οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 10 μποφόρ!

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχουν σημειωθεί αρκετές πτώσεις δέντρων κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική.

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Φύσηξε ο... Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη κι εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, που φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, μέχρι στιγμής, κλήσεις για τουλάχιστον πέντε πτώσεις δένδρων, χωρίς όμως να αναφερθούν υλικές ζημιές ούτε τραυματισμοί.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές της Καλαμαριάς.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ επικρατούν λίγες νεφώσεις. Στην εξέλιξη της ημέρας αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Πατήστε το play και δείτε ζωντανά πως κινείται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Τετάρτη 29 Μαρτίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές για την εποχή τιμές. Στα δυτικά θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις