Breaking news

Λευκό Βέλος
A

Η δεύτερη φάση επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, δεν είναι εφικτό να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αύριο Δευτέρα θα έπρεπε να προστεθεί και το δρομολόγιο του Προαστιακού Αθήνα, ΣΚΑ, Κόρινθος, Κιάτο, Αίγιο.

Ωστόσο, δεν θα προστεθεί το δρομολόγιο αλλά ούτε και τα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα, για τα οποία είχε παραταθεί η ακινησία τους, δηλαδή τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Δράμα, Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο «σκληραίνουν τη στάση τους» και παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ πως μπορεί να λειτουργήσει ασφαλώς το δίκτυο, οι ίδιοι ζητούν να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως τα συνδικάτα των σιδηροδρόμων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την ανυπαρξία ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, ωστόσο δεν λήφθηκε η απαραίτητη μέριμνα.

Ο ΟΣΕ, από την πλευρά του, έχει ήδη ξεκινήσει εργολαβίες για την αποκατάσταση του φωτισμού σε τρεις σήραγγες τόσο στον Πλαταμώνα, στα Τέμπη όσο και σε μία εκ των δύο σηράγγων στο Κιάτο, για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Επίσης, διέθεσε 30 φορητά συστήματα GSM- R ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η επικοινωνία στο δίκτυο. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις