Breaking news

varoufakis
A

Σάλος έχει προκληθεί από την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Παρασκευής, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ενώ τα μέσα κάνουν λόγο για ταυτοποίηση και σύλληψη ενός17χρονου, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ, φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση μαζί με περίπου οχτώ άτομα.

Ο ένας από αυτούς που έχουν ταυτοποιηθεί φέρεται να βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό του κ. Βαρουφάκη. Κάποιοι από τους δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ άλλοι φορούσαν κουκούλες και άλλοι μάσκες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Βαρουφάκης καθώς και τα στελέχη του ΜΕΡΑ25, επιμένουν ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικού τύπου χτύπημα.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για προβοκάτσια, είναι μπράβοι», σημειώνει στέλεχος του κόμματος μιλώντας στο protothema. Ακόμη και μετά τη σύλληψη του 17χρονου, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ανήκει στον αναρχικό χώρο, οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη, λένε πως δεν γνωρίζουν αν οι δράστες έχουν κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο, όμως, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Βίτσα δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια ανάληψη ευθύνης. Και αυτό, όπως λένε, έχει τη σημασία του.

Η κατάστασή του

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει, με κάποια προβλήματα, όπως η αιμορραγία από τη μύτη, αφού τα χτυπήματα που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ήταν ιδιαίτερα δυνατά στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, τα επόμενα 24ώρα θα επισκεφθεί ξανά το νοσοκομείο ώστε να τον εξετάσουν.

Ο ίδιος, ήθελε να παραβρεθεί στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όμως η υγεία του δεν του το επιτρέπει. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, πάντως, καλεί το κοινό σε κινητοποίηση. 

Σε χθεσινή ανάρτησή του, επέμεινε ότι δεν πρέπει η κοινή γνώμη να αποπροσανατολιστεί από το δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα, εγκαλεί την κυβέρνηση, λέγοντας, «ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις