Breaking news

varoufakissooc
A

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν λίγες ώρες μετά, έναν από τους δράστες, ο οποίος και αναζητείται.

Το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα της περιοχής φαίνεται πως έριξε φως στην υπόθεση και βοήθησε στο να γίνει η άμεση ταυτοποίηση.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.
 

 

«Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν»

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, βρισκόταν χθες βράδυ της Παρασκευής (10/3) σε ένα γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν γύρω στις 21:30  άγνωστοι τον πλησίασαν και ενώ αρχικά του επιτέθηκαν φραστικά, στη συνέχεια ένας εξ αυτών δεν αρκέστηκε στα λόγια και τον γρονθοκόπησε.

Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στο έδαφος οι άγνωστοι άρχισαν να τον κλωτσούν και να τον χτυπούν, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κάταγμα στη μύτη ενώ στο πρόσωπό του εμφανίζει εκδορές και μώλωπες, αφού δέχθηκε κλωτσιές. .

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο Twitter, δίνοντας μερικά στοιχεία για τους ανθρώπους από τους οποίους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια χθες το βράδυ (Παρασκευή 10.3.2023).

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις