Breaking news

Απεργιακές κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη
A

Μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα, οι φοιτητές βγήκαν και σήμερα στους δρόμους για να διαδηλώσουν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ειδικότερα, δεκάδες φοιτητές συμμετείχαν στη διαδήλωση, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στο Σύνταγμα, με κεντρικούς δρόμους να κλείνουν σταδιακά και μέχρι να περάσει η πορεία.

Τα συνθήματα που ξεχώρισαν ήταν «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «Ήταν σαν κι εμάς, ήταν φοιτητές και δολοφονήθηκαν στου τρένου τις γραμμές».

Διαδήλωση σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα 

Ανάλογη κινητοποίηση από φοιτητές πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Οι φοιτητές καλώντας σε συγκέντρωση στην Καμάρα, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, όπου τη ζωή τους έχασαν 57 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλοί νέοι άνθρωποι. 

Στην Πάτρα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε νέο συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Παράλληλα καλούν στο νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

Απεργία 8ης Μαρτίου

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη παρέλυσε η χώρα, καθώς χιλιάδες εργαζομένων συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ ζητώντας απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά, τη Λάρισα, τη Δράμα και το κέντρο της Αθήνας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα σημεία που προγραμματίστηκαν με σκοπό να ακολουθήσουν πορείες διαμαρτυρίας.

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα και στην πόλη της Λάρισας, που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων.

Με συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» αλλά και «νέα νέα σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», μαθητές κρατούσαν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

INTIME NEWS
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
INTIME NEWS
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
INTIME NEWS
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
INTIME NEWS
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις