Breaking news

INTIME NEWS
A

Σηκώνουν χειρόφρενο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αττική την Τετάρτη 8 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), με κύριο αίτημα την ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται πως: «Στεκόμαστε τόσο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσο και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), ωστόσο, δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τη μορφή τους καθώς τα μέσα ενδέχεται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών που θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται.

Απεργία στα πλοία

Παράλληλα, 24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη. 

«Το έγκλημα που συνέβη στον σιδηρόδρομο, αναδεικνύει όλα όσα τονίζουμε για τη Ναυτιλία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ η οποία ζητά μια σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, σε ό,τι αφορά τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσουν και περαιτέρω κινητοποιήσεις ως αντίδραση για την τραγωδία των Τεμπών.

Ακόμα, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα την Τετάρτη 8 Μάρτη για την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στην Πλ. Συντάγματος.

Ακινητοποιημένα τα τρένα έως την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου, πρόκειται να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Hellenic Train και του ΟΣΕ, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη, νέα 24ωρη απεργία, την οποία προκήρυξαν τα σωματεία εργαζομένων σε τρένα και προαστιακό.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, του Σωματείου Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ, αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι

«Μετά το πέρας της (χθεσινής) συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Μελών των τριών σωματείων και αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης μέχρι και την Τετάρτη 8/3/2023».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις