Breaking news

Εικόνες από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
A

Σήμερα, μεσημέρι Παρασκευής, αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Πενήντα επτά είναι, έως τώρα, οι νεκροί της . Μέχρι στιγμή ο αριθμός των νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη έχει φτάσει τους 57.  Οι διασώστες θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο κομμάτι από τα βαγόνια.

Ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχει δηλωθεί στην αστυνομία, ανέρχεται στους 56. Για νοσηλεία παραμένουν 48 άτομα, 6 εκ των οποίων σε Μονάδες εντατικής θεραπείας. Η διαφορά αυτή στον αριθμό (με τον εντοπισμό δηλαδή ακόμα ενός νεκρού) υπάρχει γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην δηλώθηκε από συγγενή του.

Την ίδια στιγμή σήμερα, αρχίζει και η παραλαβή τον σορών, μέχρι στιγμής 24 έχουν ταυτοποιηθεί. Σπαρακτικές οι στιγμές στο νοσοκομείο 

Το ενδεχόμενο οι φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν σε βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας να ευθύνονται για την έκρηξη στο τρένο εξετάζουν οι Αρχές.

Το Σάββατο η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ.

«Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», είπε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρίδης, κάτι που δεν είχε γίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- τις πρώτες ώρες που βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών. «Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αυτό το οποίο μετράει είναι “να ψάξουμε ότι το δέντρο αλλά το δάσος”» σημειώνει.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει, είναι:

  • διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις