Breaking news

«Δεν αναζητούμε πλέον σορούς, αλλά ανθρώπινα μέλη» λέει διασώστης στα Τέμπη
A

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα όσα εκτυλίσσονται για δεύτερη ημέρα στα Τέμπη, μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων.

Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας μίλησε στην ΕΡΤ για τις έρευνες που γίνονται στο σημείο που συγκρούστηκαν τα τρένα.

«Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε πλέον αναζητούμε μέλη, όχι πια ανθρώπους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ταυτοποίησης μέσω της διαδικασίας DNA» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη.

https://proson.gr/koinonia/27216_tragodia-sta-tempi-xespa-o-aderfos-toy-20hronoy-agnooymenoy-moy-ton-piran-oiΤραγωδία στα Τέμπη: Ξεσπά ο αδερφός του 20χρονου αγνοούμενου - «Μου τον πήραν οι παλιοδολόφονοι»

«Χωρίς τα βαριά μηχανήματα δεν θα γινόταν τίποτα. Ήταν αρκετά άτομα στο κυλικείο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αποδοθούν στους οικείους τώρα πια οι άτυχοι επιβάτες, προκειμένου και αυτοί να αποδώσουν τις δέουσες τιμές και για να ησυχάσουν και οι οικογένειες.»

«Έχουμε γεμίσει 20 σακούλες με ανθρώπινα μέλη»

Παράλληλα, ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας, μιλώντας στον ρεπόρτερ του MEGA ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της τραγωδίας που συνέβη είναι ότι ακόμα και οι ιατροδικαστές που είναι εξοικειωμένοι με το είδος των εικόνων που έχουν δημιουργηθεί, έχουν σοκαριστεί ακόμα κι αυτοί.

Οι ιατροδικαστές μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την νεκροτομή σε 44 σωρούς και οι 7 ήταν απανθρακωμένοι.

Ο κ. Γούλας,  μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA και ανέφερε τις εξελίξεις των ερευνών το δεύτερο 24ωρο και περιέγραψε τα όσα έχει βιώσει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα είναι όντως, μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα πού δεν ήταν στην ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε».

Ο διασώστης περιέγραψε και τις εξελίξεις στο πεδίο σήμερα :«Αυτήν την στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο».

Η περιγραφή του διασώστη για την πρώτη εικόνα που αντίκρυσαν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων συγκλονίζει: «Προχθές όταν ήρθαμε στο σημείο υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτες διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες κατά πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια».

Αναφορικά με τις ηλικίες των θυμάτων ο κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 και 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19 – 25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19 – 25 χρόνων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις