Breaking news

Τραγωδία στα Τέμπη: Τους 47 έφτασαν οι νεκροί
A

Συνεχίζει να αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, με το νέο επίσημο αριθμό νεκρών να φτάνει τους 47

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια των δύο τρένων, προκειμένου να εντοπίσουν και κάθε αγνοούμενο.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι όσο προχωρούν προς το τρίτο βαγόνι του τρένου ίσως βρεθεί κάποιος επιζών.

Η εκτίμηση είναι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50 καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα συντρίμμια, υπάρχουν σημεία στα βαγόνια που δεν ερευνήθηκαν.

Σε εξέλιξη αυτεπάγγελτος έλεγχος

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτεπάγγελτος έλεγχος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ζητά εντός 48 ωρών να κατατεθούν όλα τα τεκμήρια, τα οποία αφορούν τις διαδικασίες ασφάλειάς και αν τηρήθηκαν. Αφορά τόσο τον ΟΣΕ, όσο και την ιδιωτική εταιρεία Hellenic Train.

Συγκεκριμένα έχει ήδη εκδοθεί απόφαση αυτεπάγγελτου ελέγχου και «ζητάμε εντός 48 ωρών όλα τα τεκμήρια» αναφέρεται.

Ωστόσο, το ελληνικό σίριαλ με το «κουβάρι αρμοδιοτήτων» μπαίνει εκ νέου στο προσκήνιο και για ακόμα ένα τραγικό δυστύχημα δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι φορείς, εταιρείες έχουν την ευθύνη για το θέμα της ασφάλειας και ελέγχου.

Οι τελευταίοι διάλογοι σταθμάρχη - μηχανοδηγού πριν από τη μοιραία σύγκρουση

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον διάλογο μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, λίγο πριν από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως ακούγεται από το ηχητικό που έφερε στην επιφάνεια το Πρώτο Θέμα, ο μηχανοδηγός κάνει ορισμένες ερωτήσεις στον σταθμάρχη.

Ακολουθούν οι τελευταίοι διάλογοι του σταθμάρχη, περίπου 10 λεπτά, πριν από τη μοιραία σύγκρουση, όπως τους παρουσίασε η ΕΡΤ:

Μηχανοδηγός; Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ.

Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Βασίλη, να γυρίσω;

Σταθμάρχης: Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.

Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

Την ίδια ώρα, ο σταθμάρχης Λάρισας έχει ομολογήσει το μοιραίο λάθος του, που οδήγησε στην πολύνεκρη τραγωδία, και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Λάρισας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις