Breaking news

Εικόνες από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
A

Συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα Πέμπτη η έρευνα θα συνεχιστεί από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι.

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Όπως είπε έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

Η εκτίμηση είναι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50 καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα συντρίμμια, υπάρχουν σημεία στα βαγόνια που δεν ερευνήθηκαν.

Στον μακρύ κατάλογο του δυστυχήματος, πέρα από τους 43 νεκρούς, υπάρχουν κατά την Πυροσβεστική 19 ακόμη αγνοούμενοι. Αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι και συγγενείς αναζητούν ακόμα αγνοούμενους και κάνουν ότι είναι δυνατόν να τους εντοπίσουν. Με μηνύματα ακόμα και στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα συνεχίστηκε, μέχρι αργά χθες, και η ταυτοποίηση των σορών από τους συγγενείς τους, στο Γενικό Νοσοκομείο με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αργότερα κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί για να τους φιλοξενήσουν.

Τα δείγματα ήδη στέλνονται στα εγκληματολογικά στην Αθήνα για ταυτοποίηση.

Νταλίκα – ψυγείο στην Λάρισα

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου συγκεντρώνονται οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τρομακτική σύγκρουση των δύο τρένων, έχει φτάσει μία νταλίκα – ψυγείο, η οποία και θα «φιλοξενήσει» τους νεκρούς, μέχρι να έρθει η ώρα της άχαρης διαδικασίας της ταυτοποίησης.

Παράλληλα, σήμερα, θα προσαχθεί στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Την ανατριχιαστική στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων, του επιβατικού και εμπορικού στα Τέμπη κατέγραψε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τον τόπο του μοιραίου δυστυχήματος.

Η ΕΡΤ μετέδωσε το εν λόγω βίντεο το απόγευμα της Τετάρτης (1/03).

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 38 επιβεβαιωμένους ανθρώπους, ενώ 72 είναι οι τραυματίες και 24 οι αγνοούμενοι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις