Breaking news

Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
A

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενώ μέχρι στιγμής οι αγνοούμενοι είναι 56, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β', κ. Κωνσταντία Δημογλίδου, 48 άτομα παραμένουν για νοσηλεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως ήδη ξεκίνησε η ενημέρωση των πρώτων 4 οικογενειών μετά την ταυτοποίηση των σορών.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς».

Όπως αναφέρθηκε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του συρμού έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Παράλληλα, η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την ανάλυση DNA. Ως τώρα, έχουν ληφθεί 55 δείγματα από σορούς, 52 από συγγενείς και 26 από ανθρώπινα μέλη στο σημείο της τραγωδίας. Έχουν γίνει 24 ταυτοποιήσεις σορών και έχουν ενημερωθεί οι πρώτες τέσσερις οικογένειες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις