Breaking news

INTIME NEWS
A

Εν μέσω βροχόπτωσης σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Στην πορεία συμμετέχουν καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα άτομα κρατούν πανό στα χέρια και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας να «μη συγκαλειφθεί το έγκλημα αυτό», σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Σε ένα από τα πανό τους αναγράφεται: «Δεν ήταν δυστύχημα είναι δολοφονία».

Στην κορυφή της πορείας υπάρχουν μηχανές και αυτοκίνητα που οδηγούν κυρίως μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ. Νωρίτερα, άναψαν κόκκινους πυρσούς, ενώ κατά διαστήματα κορνάρουν.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κατευθύνεται προς τα δυτικά. Πιθανόν να καταλήξει στον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως έχει κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά. Στο αντίθετο ρεύμα έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Παράλληλα, στην Αθήνα, πλήθος κόσμου στη σημερινή διαμαρτυρία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, από διάφορους συλλόγους, ομάδες, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι μετέφεραν την προγραμματισμένη τους διαδήλωση ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα για σήμερα στις 18:00.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην Πλατεία Συντάγματος, παρά την βροχή που ξέσπασε, και συνεχίστηκε με μορφή πορείας προς την Ομόνοια.

Νέα παιδιά, και όχι μόνο, είναι οργισμένα για την τραγωδία που συνέβη φωνάζοντας ότι «Στα Τέμπη ήταν δολοφονία».

Επιπλέον, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού, από συνδικαλιστές και εργάτες.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, ήταν για δεύτερη μέρα μπροστά στο κτήριο προστατεύοντάς το, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις