Breaking news

covidtest_child
A

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ το σύνολο των ασθενών του κορονοϊού της ηλικιακής ομάδας 4 έως 18 ετών είναι 10.719 νοσούντες, με ποσοστό που ανέρχεται συνολικά στο 24% συγκριτικά με εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας των σχολείων, κατά την τριτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε πως « το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές » ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει το μέτρο να κλείνει το τμήμα με την διάγνωση του πρώτου κρούσματος για τρεις ημέρες και οι μαθητές να επιστρέφουν στο σχολείο μετά από μοριακό τεστ.

Αναφορικά δήλωσε « Το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν» τόνισε και κατακεραύνωσε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που «στην πιο δύσκολη χρονιά αποφάσισε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη» καταλογίζοντας εγκληματική ευθύνη ».

Επιπροσθέτως όταν ανέλαβε τον λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τη λήψη μέτρου να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1% που επί της ουσίας οδηγεί στο να μην κλείνει ποτέ λέγοντας πως είναι εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και επανέλαβε πως τα δύο διαγνωστικά τεστ θα συμβάλλουν στην προστασία της κοινότητας.

Έπειτα ο Αλέξης Τσίπρας αντιτέθηκε λέγοντας πως ο πρωθυπουργός « Μετατρέπει τα σχολεία σε χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα» αναδεικνύοντας το θέμα αύξησης των κρουσμάτων που έχει προκύψει.  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις