Breaking news

Εμβόλιο κορονοϊού
A

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία αποφάσισε να εγκρίνει την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο πολίτες είναι ανοσοκατεσταλμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου, 3 έως 6 μήνες αφότου ολοκλήρωσαν την 3η δόση.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφορά ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα που βρίσκονται υπό θεραπεία, ανθρώπους που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, μεταμοσχευθέντες, ασθενείς με ρευματοπάθειες ή με νεφρική ανεπάρκεια.

Υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση της Επιτροπής είχε προαναγγειλει νωρίτερα σήμερα, μέσω της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε χαρακτηριστικά ότι τα συστήματα είναι έτοιμα για τη χορήγησή της 4ης δόσης ενώ συμπλήρωσε πως η απόφαση δεν θα αφορά τον γενικό πληθυσμό. Μάλιστα ό ίδιο εκτιμά ότι  δεν θα ληφθεί άμεσα μία τέτοια απόφαση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις