Breaking news

energy saving- energeia
A

Τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας δεν θα αντισταθμίσουν την απότομη αύξηση των τιμών. Αλλά μαζί, πολλές μικρές αλλαγές θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν εκατοντάδες ευρώ το χρόνο.

Ενεργειακή απόδοση σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε λιγότερη ενέργεια για να κάνετε τις ίδιες εργασίες. Μπορείτε να μειώσετε τη σπατάλη ενέργειας του σπιτιού σας, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε χρήματα.

Για να αυξήσετε αποτελεσματικά την ενεργειακή σας απόδοση δεν απαιτεί απλώς η χρήση λιγότερης ενέργειας - απαιτεί να γνωρίζετε πώς χρησιμοποιείται η ενέργεια, πού σπαταλιέται και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά στην καθημερινή ζωή.

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για να βοηθήσετε το σπίτι σας να εξοικονομήσει ενέργεια: 

1. Το σβήσιμο των φώτων στα δωμάτια όταν δεν χρησιμοποιούνται μπορεί να βοηθήσει ένα νοικοκυριό να εξοικονομήσει μεγάλο ποσό των χρημάτων ετησίως.

2. Η μείωση της θερμοκρασίας σε έναν θερμοστάτη κατά ένα βαθμό θα μπορούσε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες των οικιών να εξοικονομήσουν πολλά ευρώ ετησίως. Εάν προγραμματίζετε τη θέρμανση σας, φροντίστε να ανάβει όταν είστε σπίτι και αν δεν είναι τόσο κρύο, απενεργοποιήστε τη όταν λείπετε. Θυμηθείτε να απενεργοποιείτε τα καλοριφέρ σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε.

3. Κρατήστε τις πόρτες κλειστές για να σταματήσετε τη διάχυση της θερμότητας σε όλο το σπίτι.

4. Μονώστε τα παράθυρά σας και προσπαθήστε να στεγανοποιήσετε τα παράθυρα και τις πόρτες, ιδιαίτερα καθώς πέφτει η θερμοκρασία. Ο ζεστός αέρας μπορεί εύκολα να διαφύγει από τα κενά, σπαταλώντας ενέργεια.

5. Η χρήση μιας κεφαλής ντους χαμηλής κατανάλωσης μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Θα χρειαστεί να σταθμίσετε το κόστος της νέας κεφαλής ντους έναντι του κόστους ενέργειας που θα εξοικονομήσετε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις