Breaking news

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «Κράκεν»
A

Η επιδημία Covid-19 παρέλυσε τον κόσμο για περισσότερα από τρία χρόνια, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη.

Τα lockdown μπορεί να φαντάζουν κομμάτι του παρελθόντος, αλλά η μόλυνση είναι ακόμα πολύ ζωντανή και παρούσα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται για άλλη μια φορά.

Η μετάλλαξη Όμικρον ήταν υπεύθυνη για την τελευταία σημαντική αύξηση της πανδημίας που σημειώθηκε ενώ υπήρχαν περιορισμοί. Μετά την ανακάλυψή της στη νότια Αφρική τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η παραλλαγή εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο και γέννησε μια σειρά από υποπαραλλαγές.

Η Όμικρον βρέθηκε να είναι λιγότερο επιβλαβής αλλά πιο μεταδοτική από τους προκατόχους της, τις παραλλαγές Άλφα και Δέλτα. Στις 4 Ιανουαρίου, ο αριθμός των συνολικών ημερήσιων κρουσμάτων στην Αγγλία έφτασε στο υψηλό πανδημίας των 218.724, προτού μειωθεί σταθερά, εκτός από την αναζωπύρωση που προκάλεσε η πρώτη υποπαραλλαγή της, BA.2, τον Μάρτιο.

Συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Τα πρώτα σημάδια της νέας παραλλαγής περιελάμβαναν πονόλαιμο, πόνο στην πλάτη, καταρροή ή βουλωμένη μύτη, πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο και κόπωση, φτέρνισμα και νυχτερινές εφιδρώσεις.

Στις περιπτώσεις που αναλύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ασθενείς ανέφεραν ότι κατά μέσο όρο ανάρρωσε μέσα σε πέντε ημέρες έως μία εβδομάδα, αν και ορισμένα συμπτώματα όπως ο βήχας και η κόπωση ήταν πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο.

Η δύσπνοια που αντιμετώπισαν ορισμένοι ασθενείς διήρκεσε συχνά 13 ημέρες μετά την εξαφάνιση των άλλων συμπτωμάτων.

Οι ασθενείς με Covid γενικά πιστεύεται ότι είναι μεταδοτικοί περίπου δύο ημέρες πριν και δέκα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις