Breaking news

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «Κράκεν»
A

Μία νέα σύντομη αξιολόγηση εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφορικά με τη νέα υποπαραλλαγή Όμικρον ΧΒΒ.1.5, γνωστή και ως υποπαραλλαγή «Κράκεν».

Η νέα υποπαραλλαγή εκτιμάται ότι είναι πιο μεταδοτική και εξαπλώνεται ταχύτερα από τις προηγούμενες, αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη.

Συγκεκριμένα η νέα υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5 "Κράκεν" έχει μεν μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στα αντισώματα, αλλά δεν διαθέτει γνωστές μεταλλάξεις που να προκαλούν σοβαρότερη νόσο Covid-19 στους ανθρώπους από ό,τι οι άλλες παραλλαγές και υποπαραλλαγές.

Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι  ότι «Μαζί με την BQ.1, η ΧΒΒ είναι οι παραλλαγές με την μεγαλύτερη αντίσταση στα αντισώματα μέχρι σήμερα". Γι' αυτό, αναμένει ότι "με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά της και τις αρχικές εκτιμήσεις για τον ρυθμό αύξησης της, η ΧΒΒ.1.5 πιθανώς θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον αριθμό των περιστατικών».

Τέλος αναφέρει ότι μεταξύ 22 Οκτωβρίου 2022 έως 11 Ιανουαρίου 2023 έχουν ανιχνευθεί κρούσματα της Όμικρον ΧΒΒ.1.5 σε 38 χώρες, τα περισσότερα στις ΗΠΑ (82%), στη Βρετανία (6%) και στη Δανία (2%).

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις