Breaking news

rapid
A

Σχετικά με τη δυνατότητα των εργαζομένων να θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες και να απέχουν από την εργασία τους εφόσον βρεθούν θετικοί στον Covid- 19 το υπουργείο Εργασίας σημειώνει τα εξής:

1. Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου ο εργαζόμενος να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του στην περίπτωση νόσησης λόγω covid-19 απαιτείται μόνο rapid test.

2. Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή και μόνο– όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία – απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει άλλωστε για όλες τις ασθένειες.

Το ράπιντ αρκεί για να ξέρεις ότι νόσησες, όχι για να πληρωθείς αναρρωτική

«Το rapid test ή το PCR δεν είναι αρκετό ούτως ώστε να πληρωθεί ασθενής το επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ, χρειάζεται οπωσδήποτε και ιατρική γνωμάτευση. Αυτό συμβαίνει με όλες τις ασθένειες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία επιδότησης ασθενείας από τους ασφαλιστικούς φορείς και φυσικά αφορά και τον Covid-19», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

Σε ερώτηση ότι για το τι παραπάνω προσφέρει η βεβαίωση από τη στιγμή που στην περίπτωση της μόλυνσης από τον ιό, η νόσηση αποδεικνύεται από το τεστ, ο κ. Τσάπαλος δεν απάντησε αρχικά επί της ουσίας αλλά αναφέρθηκε στον αριθμό των ημερών άδειας. «Μπορεί τα συμπτώματα να είναι να βαριά και ο γιατρός να κρίνει ότι δεν χρειάζεται πέντε μέρες και να πρέπει να σας δώσει παραπάνω ημέρες» υποστήριξε.

Όμως, στην συνέχεια αναγκάστηκε να πει ότι δεν μπορεί με ένα απλό ράπιντ σε ένα φαρμακείο, ο ΕΦΚΑ να πληρώνει οποιονδήποτε. «Κι εμείς το δεχόμαστε, αλλά εμείς πληρώνουμε», είπε και απέρριψε ότι το θέμα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που πληρώνει τα επιδόματα ασθενείας και διαχειρίζεται χρήματα των φορολογουμένων» τόνισε ο κ. Τσάπαλος και διευκρίνισε πως δεν είναι απαραίτητο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις