Breaking news

italia_covid
A

Ο βασικός στόχος των Ιταλικών αρχών στην παρούσα φάση αυτή είναι να καταφέρουν να εμβολιαστούν μέσα στο διάστημα ενός μηνός 2 εκατομμύρια πολίτες.

Συγκεκριμένα την εν λόγω ενέργεια γνωστοποίησε ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικότερα τα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να παραμείνουν ανοικτά όλο το 24ωρο για να μπορέσει να ευνοηθεί η προσέλευση των πολιτών. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιταλική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλα τα νέα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν, στους συνταξιούχους και άνεργους άνω των 50 ετών θα δοθεί περιθώριο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να κάνουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου. Πολλοί σχολιαστές, όμως, εκφράζουν σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά το πρόστιμο που θα επιβληθεί σε όσους δεν συμμορφωθούν: πρόκειται για 100 ευρώ, άπαξ. O γνωστός καθηγητής ιολογίας Ρομπέρτο Μπουριόνι τόνισε ότι « Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με δυο πρόστιμα για παράνομη στάθμευση » και δεν έκρυψε ότι «ήλπιζε σε μια πιο σοβαρή προσέγγιση του όλου προβλήματος από μέρους της κυβέρνησης ».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να αποκτήσουν το « σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου ».

Στην περίπτωση αυτή, σε όποιον προσπαθεί να μεταβεί στην χώρο εργασίας του χωρίς να έχει εμβολιαστεί, το πρόστιμο θα φτάνει τα 1.500 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις