Breaking news

ΟΑΣΑ
A

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών θα διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι μειωμένη λόγω της πανδημίας.

Τα ειδικά προγράμματα δρομολόγησης έχουν σχεδιαστεί για όλες τις γραμμές του δικτύου, με προτεραιότητα τις γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης κατά τις ώρες αιχμής, λαμβάνοντας υπόψη την εκτιμώμενη διαθεσιμότητα των οδηγών, εν όψει της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και τον υψηλών κρουσμάτων.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την κινητικότητα των πολιτών, όπως αναμένεται να διαμορφωθεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα εξακολουθήσει να παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.

Από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ λαμβάνονται ήδη όλα τα απαραίτητα λειτουργικά μέτρα, ώστε να είναι διαθέσιμο, στο μέγιστο δυνατό, το προσωπικό που δύναται να εργαστεί, υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες.

Η χρήση μάσκας τόσο από επιβάτες όσο κι από τους εργαζόμενους εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. 

Ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός αφήνει περιθώρια αλλαγών σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις