Breaking news

δημοσθένης σαρηγιάννης κρούσματα
A

Μία πολύ θετική εικόνα παρουσίασε σήμερα στο MEGA ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος αποκάλυψε πως φέτος το Πάσχα αν δεν παρουσιαστεί άλλη μετάλλαξη θα έχουμε μηδενικά κρούσματα

Παρά τα μαύρα ρεκόρ κρουσμάτων ο καθηγητής έφερε  τα πρώτα ευχάριστα νέα παρατηρώντας πως έχουμε "σαφέστατη επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης της ‘Όμικρον τις τελευταίες τρεις ημέρες", μαζί και με τη σημερινή (την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 33.716 νέα κρούσματα), καθώς επίσης και ότι "η ταχύτητα με την οποία αυξάνεται ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μειώνεται".

"Θα οδηγηθούμε σε μια κορύφωση στις 20 με 22 Ιανουαρίου, αλλά με ένα "ταβάνι" που θα είναι περίπου στα 53.000 κρούσματα", πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης. Η κάμψη αυτή οφείλεται κατά τον ίδιο, τόσο στο ότι προσέχουμε περισσότερο και τηρούμε τα μέτρα, αλλά και επειδή γίνονται περισσότερα τεστ, με τα οποία σταματούν οι αλυσίδες διασποράς, ενώ και η αύξηση των εμβολιασμών συμβάλλει σημαντικά.

"Το κλειδί για να προχωρήσουμε είναι ακριβώς αυτό. Χρειάζεται τα μέτρα που ισχύουν να διατηρηθούν μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να έχουμε τον αντίστοιχο έλεγχο της διασποράς, αλλά χρειάζεται και εμείς να εφαρμόζουμε τα μέτρα με τη σύνεση που τα εφαρμόζουμε τώρα. Να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ένας δύσκολος εχθρός που βάζει σε πίεση και εμάς και το ΕΣΥ. Ας ‘φωτιστούμε’ και ας λειτουργήσουμε με σύνεση και λογική χωρίς εμμονές, χωρίς ιδεοληψίες που οδηγούν στην άλλη κατεύθυνση".

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η απάντηση του καθηγητή σχετικά με το υποθετικό σενάριο να μην εμφανιστεί κάποια άλλη παραλλαγή του κορονοϊού μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς όπως εξήγησε, "αν έχουμε αφήσει πίσω μας την Όμικρον, θα έχουμε πολύ χαμηλά κρούσματα σε ένα μήνα, περίπου στις 20 Φεβρουαρίου και θα μπορούμε να μιλάμε για μηδενικά κρούσματα γύρω στις 20 Απριλίου".

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις