Breaking news

stop violence
A

Στο εδώλιο οδηγείται ένας 56χρονος ο οποίος ασέλγησε εις βάρος 12χρονης στη Ρόδο και είχε ήδη καταδικαστεί.

Ο κατηγορούμενος κατηγορείται έναντι αμοιβής σε βάρος ανήλικης 12χρονης και πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου στις αρχές του νέου έτους.

Ο 56χρονος που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, είχε κριθεί ένοχος για την υπόθεση τον Απρίλιο του 2019 και του επιβλήθηκε πονή κάθειρξης 13 ετών, με χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κατηγορία του 56χρονου είναι η προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, νεότερου των 12 ετών, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας «συγχώνευσε»  τις δύο κατηγορίες και τον έκρινε ένοχο μόνο για την ασέλγεια έναντι αμοιβής, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όταν κρίθηκε να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, ο 56χρονος είχε δηλώσει αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν έκανα τίποτα! Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που λένε!». 

Ο κατηγορούμενος είχε παραδεχτεί τον Μάρτιο του 2018 και ενώ το κοριτσάκι έπαιζε με την μπάλα στην αυλή όπου βρισκόταν και εκείνος, η μπάλα της έπεσε σε μία γλάστρα και έσπασε ο βασιλικός. Τότε είπε ότι τη φώναξε κοντά του και της έδωσε ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά που είχε βρει στο δρόμο τις προηγούμενες ημέρες. 

Στην κατάθεση του ο 56χρονος δεν είχε καταφέρει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις για το περιστατικό, με τον εισαγγελέα της έδρας να ζητά την ενοχή του, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

Στο μεταξύ η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 20 Μαΐου 2018 το βράδυ, όταν το ανήλικο κορίτσι εκμυστηρεύθηκε στη μεγαλύτερη αδελφή του για όσα φέρεται να της έκανε ο 56χρονος αλλοδαπός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις