Breaking news

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
A

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου, Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η δράση των αυτοαποκαλούμενων ομάδων «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και τη συνταγματική έννομη τάξη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μέσα από λεπτομερή εγκύκλιό του, εφιστά την προσοχή των εισαγγελικών λειτουργών όλης της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικής αντίδρασης της έννομης τάξης για την καταπολέμηση τέτοιων αξιόποινων συμπεριφορών. Συγκεκριμένα, ο κ.Πλιώτας ζητάει την άμεση προσαγωγή των υπαιτίων στο αυτόφωρο, την κίνηση της ποινικής δίωξης για τα πλημμελήματα και την παραγγελία κυρίας ανάκρισης για τα κακουργήματα.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, «οι "Θεματοφύλακες του Συντάγματος", στην πραγματικότητα με τις πράξεις τους προσβάλλουν τη συντεταγμένη έννομη τάξη, οικειοποιούνται την αρμοδιότητα των δικαστηρίων ν΄ αποφανθούν για τη νομιμότητα επιμέρους διατάξεων και μέτρων και απομειώνουν απροσχημάτιστα, χωρίς καμιά αναστολή, την ιστορική καταβολή του δικαιώματος αντίστασης».

«Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος», επισημαίνει ο κ. Πλιώτας ζητώντας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινομένων, κατά πώς ορίζει ο νόμος.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις