Breaking news

Σωματίδια από το καζανάκι της τουαλέτας
A

Μία είδηση η οποία κάνει το γύρο του κόσμου το τελευταίο διάστημα, αφορά τη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής στο χώρο του μπάνιο, αναφέροντας ότι σωματίδια, μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί μπορούν να ταξιδέψουν πολλά εκατοστά μακριά από το χώρο της τουαλέτας όταν πατάμε το καζανάκι.

Συγκεκριμένα επιστήμονες έκαναν λόγω για κινδύνους μολύνσεων από τα σταγονίδια, τα οποία εκτοξεύονται μακριά όταν πατιέται το καζανάκι, με αποτέλεσμα να μπορούν να φτάσουν σε οδοντόβουρτσες μέχρι και σφουγγάρια σώματος.

Μερικοί ερευνητές κατέγραψαν σε σχετικό βίντεο διάρκειας 1μιση λεπτού, το πόσο μακριά μπορούν να ταξιδέψουν τα σωματίδια κατά τη στιγμή που πατάτε το καζανάκι, αμέσως μετά τη χρήση της λεκάνης.

Ειδικότερα οι ίδιοι σύνδεσαν κάμερες και λέιζερ σε μία απλή λεκάνη, κοινής χρήσης και έπειτα τράβηξαν επανειλημμένως το καζανάκι.

Στο βίντεο διακρίνονται τα πολλαπλά σωματίδια τα οποία εκτοξεύτηκαν μακρία, με ταχύτητα 1,5 μέτρου ανά λεπτό (δηλαδή 5,4 χιλιόμετρα ανά ώρα), κατά τη διάρκεια χρήσης του καζανακίου μετά το πάτημα, που διαρκεί 8 δευτερόλεπτα.

Η έρευνα για την οποία γίνεται λόγος δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, με τους ερευνητές να θέλουν να δώσουν φως και πληροφόρηση, στους αόρατους εκείνους κινδύνους που μπορεί να ελωχεύουν αν τυχόν αμελήσετε μία πολύ μικρή και άμεση συνήθεια.

Πολλοί παθογόνοι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν ανθρώπους κατά τη χρήση του μπάνιου. Για αυτό μία είναι η λύση...

Μην ξεχνάτε να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας, πριν πατήσετε το καζανάκι!

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις