Breaking news

xristougenna
A

Να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση, εξαιτίας του κορονοϊού και του τέταρτου κύματος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Δηλώσεις για την πανδημία και τις γιορτές

O κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ανέφερε: «είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε όσα ισχύουν τώρα».

«Έχουμε την αίσθηση ότι είναι μια εποχιακή απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν δουλειά τώρα εκεί και δεδομένου ότι και ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και φυσιολογικά είναι ανεμβολίαστα γιατί δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός, τα οποία θα κινηθούν με γονείς μέσα, εφόσον για τους ενήλικες που τα συνοδεύουν προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, πολύ λογικά να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους, που είναι χώροι διασκέδασης και δε θα ήθελαν να αποτελέσουν την εστία μιας αναζωπύρωσης».

Σχετικά με άλλα μέτρα συνέχισε ότι, «εκείνο το οποίο θα ανακοινωθεί είναι ότι οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου, εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δηλαδή δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, που είναι αντίστοιχο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού».

«Είναι πολύ πιο αξιόπιστο το PCR από το rapid, το rapid έχει πολλές πιθανότητες ψευδώς θετικού και ψευδώς αρνητικού και κάποιος είναι πολύ εύκολο να το παρακάμψει».

«Σε ότι αφορά τη διασπορά, είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης, μένει στην προσπάθεια όλων να μειώσουμε τη διασπορά. Θα έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι να κάνουμε πριν τις γιορτές».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις