Breaking news

INTIME NEWS
A

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Ιωάννης Σέβης παρήγγειλε από την Οικονομική Αστυνομία να ερευνηθούν τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Ειδικότερα, ζητήθηκε να ερευνηθεί εάν πραγματοποιήθηκαν 4 κακουργηματικές πράξεις και, πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τι ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε εντολή για:

  • Φορολογικό έλεγχο την τελευταία 5ετία
  • Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου
  • Να γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία εάν έχουν  χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις
  • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού όσο και 11 φυσικών προσώπων . 

Στον τραπεζικό έλεγχο περιλαμβάνονται δάνεια, κινήσεις, κάρτες και όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

«Άφαντος» από τις δομές της Κιβωτού ο πατέρας Αντώνιος

Υπενθυμίζεται πως παραμένει «άφαντος» ο πατέρας Αντώνιος, καθώς άνθρωποι από τη δομή υποστηρίζουν ότι έχουν να δουν τον πατέρα Αντώνιο τρεις ημέρες και δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που τον ήθελαν χθες να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο.

Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικές πήγες εκτιμούν ότι ο π. Αντώνιος έχει ήδη φύγει από το σπίτι στελέχους της δομής όπου εφέρετο να φιλοξενείτο με την πρεσβυτέρα. Το πού βρίσκεται παραμένει άγνωστο.

Σημειώνεται ότι η σχετική εισαγγελική εντολή που απαγορεύει στον ιερέα και άλλα τρία άτομα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών να πλησιάσουν τις δομές για διάστημα τριών μηνών, δόθηκε χθες Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της απόφασης των εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.

Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση

Στο μεταξύ, σε νέα συμπληρωματική κατάθεση προχώρησε ο 19χρονος ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει ηγετικό πρόσωπο της Κιβωτού του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από τους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που έχει κάνει στην αρχική κατάθεση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε ένας ακόμη πρώην τρόφιμος της δομής ο οποίος βρισκόταν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του φέρεται να κατήγγειλε ότι υπέστη σωματική κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του π. Αντωνίου σήμερα στον Κολωνό

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί μία συγκέντρωση έξω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του αποτελούν καταφανή ψεύδη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις