Breaking news

covid_usa
A

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Αμερικανοί πολίτες διαγνώστηκαν με κορονοϊό, καθώς το μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον κατακλύζει της ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η παραλλαγή Όμικρον εκτόξευσε τα κρούσματα στις ΗΠΑ σε ρεκόρ του ενός (1) εκατομμυρίου περισσότερα από τα κρούσματα οποιαδήποτε άλλης χώρας. Ο χθεσινός αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 590.000 που σημειώθηκε μόλις πριν από 4 ημέρες στις ΗΠΑ, το οποίο ήταν και εκείνο διπλάσιο από την προηγούμενη εβδομάδα. Ακόμη ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε οπουδήποτε αλλού ανά πάσα στιγμή από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από περισσότερα από 2 χρόνια.

Ο υψηλότερος αριθμός εκτός των ΗΠΑ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης που είχε η μετάλλαξη Δέλτα του κορονϊού, όταν περισσότεροι από 414.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν στις 7 Μαΐου 2021. Οι πανύψηλοι αριθμοί που δημοσιεύονται στις ΗΠΑ έρχονται ακόμη και όταν πολλοί Αμερικανοί βασίζονται σε τεστ που κάνουν στο σπίτι, με αποτελέσματα να μην αναφέρονται στις επίσημες κυβερνητικές αρχές, με το ίδιο το ρεκόρ να είναι σε υποεκτίμηση. 

Αν και τα αυξανόμενα κρούσματα δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε σοβαρές λοιμώξεις και αυξανόμενους θανάτους, ο αντίκτυπός τους έχει γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα άτομα που έχουν προσβληθεί πρόσφατα παραμένουν στο σπίτι. Τα αποτελέσματα είναι ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία και γραφεία, γεμάτα νοσοκομεία και μπλοκαρισμένες αλυσίδες εφοδιασμού.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς αφορούν την περίοδο μέχρι τα μεσάνυχτα, ανατολική ώρα στη Βαλτιμόρη, και οι καθυστερήσεις στις αναφορές κατά τη διάρκεια των εορτών μπορεί να έπαιξαν ρόλο στα αυξανόμενα ποσοστά. Συγκεκριμένα ο δρ Αντονι Φάουτσι, βασικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την υγειονομική κρίση, δήλωσε την Κυριακή ότι η αύξηση του αριθμού των περιστατικών της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθεί μία « σχεδόν κατακόρυφη καμπύλη ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις