Breaking news

Με Πόρσε κυκλοφορούσε ο πατήρ Αντώνιος - 28 εκατομμύρια οι δωρεές σε 4 χρόνια
A

Ασταμάτητες είναι οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» και πιο συγκεκριμένα, για τον πατέρα Αντώνιο.

Ανάμεσα στο πλήθος των καταγγελιών, που μεταξύ άλλων αφορούν σωματικές, λεκτικές, ψυχολογικές και σεξουαλικές κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της δομής, όσο και από εργαζόμενους, εξίσου σοκαριστικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, ο οικονομικός έλεγχος της Κιβωτού, που είχε εξαγγελθεί εδώ και ημέρες, έδειξε πως την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην εν λόγω οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ!

Τα αστρονομικά ποσά της δομής

Το ίδιο χρονικό διάστημα μάλιστα, η «Κιβωτός» έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000€, ενώ παράλληλα στο διαδικτυακό της ιστότοπο ζητούσε συνεχώς δωρεές και φαίνεται να εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση και η θέρμανση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρίες τροφίμων.

Η Porsche Cayenne και οι... σωματοφύλακες

Άφωνο παραμένει το πανελλήνιο ύστερα από τη σωρεία καταγγελιών για τον άλλοτε αξιέπαινο και, διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο το, π. Αντώνιο, για τον οποίο μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες για αδιάκοπα «πηγαινέλα» με Porsche Cayenne, για πολυτελείς επαύλεις και ακριβά δώρα προς ευνοούμενους τροφίμους των δομών, για σωματοφύλακες που πρόσεχαν σαν τα μάτια τους τον «σύγχρονο άγιο» και ακόμα για υπηρέτες ή προσωπικούς μασέρ.

Ο πατήρ Αντώνιος μαζί με την πρεσβυτέρα, αλλά και με τους ανθρώπους που μέχρι χθες αποτελούσαν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα τους παρακολουθούν από μακριά προς το παρόν τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών που από τη μία στιγμή στην άλλη τους κατακρήμνισε από την κεφαλή της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα, κι ενώ αναμένεται με αγωνία το πόρισμα των εισαγγελικών ερευνών, οι απλοί πολίτες απορούν πώς τόσα χρόνια μία από τις πιο προβεβλημένες δομές της χώρας παρέμενε χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, με τα έσοδα να ανέρχονται σε εκατομμύρια και το ζευγάρι να αντιμετωπίζει με έπαρση και ύφος χιλίων καρδιναλίων όχι μόνο τα παιδιά που φιλοξενούσε, αλλά ακόμα και τους χορηγούς τους, όταν οι τελευταίοι τους χαλούσαν τα χατίρια.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις