Breaking news

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει μαρτυρία μητέρας, «χτυπούσαν και κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί χωρίς νερό και φαγητό, έχουν κύκλωμα υιοθεσιών»
A

Ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε κατεπείγουσα εντολή για συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που συμμετείχαν στη διαχείριση των οικονομικών.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ερευνήσει κυρίως τη διαχείριση των χορηγιών που λάμβανε η οργάνωση, είτε μικρές δωρεές πολιτών είτε μεγάλες, καθώς και των κρατικών επιχορηγήσεων.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχθούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Σε ένα πρώτο στάδιο, ελέγχεται το κακούργημα της υπεξαίρεσης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις