Breaking news

κιβωτός του κόσμου
A

Αποσύρεται η διάταξη για την παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

«Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Προκαταρκτική εξέταση

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» διατάχθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά θέματα διατροφής, διαχείρισης και σεξουαλικής κακοποίησης.

Η εισαγγελία ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη όπου έγινε η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου, ο οποίος από δύο εργαζόμενους άνδρες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ελέγχονται τέσσερις δομές της Κιβωτού.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη ήρθε στο φως καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ένας 14χρονος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ένα 7χρονο αγόρι στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το εν λόγω νοσοκομείο έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ΕΔΕ διεξαχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της μητέρας του ενός ανηλίκου, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο παιδί μεγαλύτερης ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά βρίσκονταν σε ειδικό χώρο φιλοξενίας οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 7χρονος κατήγγειλε στη μητέρα του πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στο μπάνιο υπό την απειλή μαχαιριού. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. Όταν ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, μετά την καταγγελία του 7χρονου, ακολούθησε καταγγελία και μιας 13χρονης για τον ίδιο λόγο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις