Breaking news

κλιματιστικό αυτοκινήτου
A

Με τις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων να έχουν φτάσει «στα ύψη», οι ιδιοκτήτες οχημάτων προσπαθούν να αποφεύγουν να ανοίγουν το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κλιματιστικό, του οποίου η αποκατάσταση μπορεί να υπερβεί τα 500 ευρώ.

Η επιλογή των οδηγών να μη χρησιμοποιούν καθόλου το κλιματιστικό για πολλούς μήνες μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο αυτοκίνητο, με την πιο σοβαρή να αφορά συλλέκτη / αφυγραντήρα που είναι υπεύθυνος για την «παγίδευση» της υγρασίας. Επίσης, μπορεί να χαλάσει η εκτονωτική βαλβίδα που ρυθμίζει την απαραίτητη ποσότητα του ψυκτικού μέσου που ρέει προς τον εξατμιστή.

Ενώ τα 500 ευρώ μπορεί να ξεπεράσει το ποσό για να αντικατασταθεί ο συμπιεστής του κλιματιστικού, που αποτελεί το σημαντικότερο εξάρτημα του κλιματιστικού και μπορεί να καταστραφεί καθώς δε χρησιμοποιείται το κλιματιστικό.

Πώς όμως μπορούν οι οδηγοί να αποφύγουν μια τέτοια ζημία; Οι οδηγοί μπορούν να πατούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για 10-15 λεπτά) το κουμπί του air condition, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μείνει στάσιμο το ψυκτικό υγρό και να μη δημιουργηθούν βλάβες στο κλιματιστικό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις