Breaking news

μετρό_στάσεις
A

Με νέα ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου την Τετάρτη, ενημερώνουν οι εργαζόμενοι, πως το μετρό πρόκειται να λειτουργήσει μεταξύ των ωρών 09:30 έως 15:00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι γραμμές 2 και 3 του μετρό πρόκειται να λειτουργήσουν μεταξύ των προαναφερθέντων ωρών, για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών).

Ακόμη το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ανέφερε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία, με τους εργαζόμενους του ΗΣΑΠ να εργάζονται μεταξύ 9:00 π.μ. έως 17:00 προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των διαδηλωτών.

Όσον αφορά στα λεωφορεία, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, πρόκειται να παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.Το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ των τρόλεϊ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Τέλος κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Η ΣΤΑΣΥ ανέφερε ότι «Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχει, μαζί με όλα τα Συνδικάτα, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 9 Νοέμβρη 2022, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, των φόρων, της λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζόμενων προς όφελος των «ημέτερων» και των καρτέλ της ενέργειας και των τροφίμων.

Οι συνέπειες από τα αλλεπάλληλα «κύματα» ακρίβειας στην ενέργεια, σε βασικά καταναλωτικά είδη, τον πληθωρισμό έχουν ήδη φανεί! Η Ελλάδα είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και το 29% του πληθυσμού βρίσκεται, ήδη, στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αυξάνει έμμεσους και άμεσους φόρους κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Για να «στρώσει το έδαφος» αυτής της ανάλγητης, ληστρικής πολιτικής η κυβέρνηση φρόντισε και έκανε μια σειρά νόμους, που στόχευαν να περιοριστούν ή και να καταργηθούν συνδικαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί, ουσιαστικά, το δικαίωμα στην απεργία, να καταστούν ανενεργές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμοί εργασίας, να προχωρήσει το ξεπούλημα και ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΣΤΑ.ΣΥ.

Ως εδώ όμως! Δεν αντέχουμε άλλο! Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη επειδή:

Δεν δεχόμαστε το «βαρύ χειμώνα» που μας προετοιμάζουν, γιατί απορρίπτουμε τη θρασύτητα λογική, που λένε, πως «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθαίνει».

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην ακρίβεια σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη και διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με βάση τον πληθωρισμό, πραγματικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών, επαναφορά της ΔΕΗ στο Δημόσιο».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις