Breaking news

INTIME NEWS
A

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του μέσου μαζικής ενημέρωσης, Κώστας Βαξεβάνης, μετέβη σήμερα στις 11 το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο, μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από την έρευνα για τα ονόματα που παρακολουθούσε το «σύστημα Μαξίμου». Τον Κώστα Βαξεβάνη συνόδευσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος και υπεύθυνος του τμήματος Δικαιοσύνης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης. «Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαξεβάνη

«Οι ώρες απ’ότι καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη δημοκρατία και κυρίως για τη δικαιοσύνη η οποία πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι, ενώ πρέπει να είναι «τυφλή», στο πολιτικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό. Έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας εφετών αυτή η έρευνα, ενοποιημένη και χρησιμοποιείται η τακτική των σαλαμοποιήσεων, δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος δείχνεται όχι από μας από τον κύριο Μαρινάκη όχι μόνο από μας από τον κύριο Τέλλογλου ότι σχετίζεται με αυτό το σύστημα να θυμίσω ότι ο κ. Μαρινάκης χθες μίλησε για παρακράτος υπό το πρωθυπουργικό γραφείο. Όταν λοιπόν λέγονται και αποκαλύπτονται τέτοια πράγματα και δε εννοώ τη δική μας αποκαλύψη με τα ονόματα αλλά όλα αυτά που επί πέντε μήνες τώρα βρίσκονται στον αέρα και είναι βάσιμα.

Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιάκος ή ο κάθε κύριος Ντογιάκος να διατάζει κάθε φορά μια νέα προκαταρκτική σαν αυτές που διατάζει για την κακοποίηση του γατιού στην Κρήτη. Πρέπει λοιπόν να σταθεί στο ύψος της η δικαιοσύνη η άποψή μας είναι, θα το πει ο κ. Μαντζουράνης ότι πρέπει να ανατεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελία η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι «δεν ξέρουμε δεν είδαμε κάτι ακούσαμε δεν έχουμε στοιχεία».

Και στον κύριο Ντογιάκο αλλά και στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες: ο κύριος Γιάννης Λαβράνος και ο κύριος Φέλιξ Μπίτσιος ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα. Κανένας δεν τους κάλεσε. Καμιά ανακριτική ενέργεια δεν έγινε. Καμιά έφοδος δεν έγινε. Καμιά εξέταση ηλεκτρονικών μέσων δεν έγινε. Καμιά άρση απορρήτου δεν έγινε. Καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας. Αυτό γιατί συμβαίνει;».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις