Breaking news

ρούλα_πισπιτίγκου_πάτρα
A

H Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε πριν από λίγο στην 35η τακτική ανακρίτριας Αθηνών από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου η 33χρονη έλαβε κλήση για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 6 μηνών . 

Η προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνας, μετήχθη στις 9:30 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς έχει κληθεί από την 35η Τακτική Ανακρίτρια σε απολογία για την κατά συρροή ανθρωποκτονία των δύο παιδιών που φέρεται να τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε χρόνους προγενέστερους από την τελική εγκληματική πράξη που της χρεώνεται από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη μητέρα θα προετοιμάσει την απολογία της προκειμένου να επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της τον Αύγουστο, για τον θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 και τον θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα ο προσδιορισμός της δίκης της Πισπιρίγκου για την κατηγορία ότι με δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας, η 34χρονη έχει ακόμη μία δικογραφία σε βάρος της, τα δεδομένα της οποίας δέχονται πως τα δύο κοριτσάκια «χάθηκαν» από τα χέρια της 34χρονης μητέρας τους.

Τι ερωτήματα καλείται να απαντήσει η 34χρονη

Μια πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές φέρνει την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών. Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ένα modus opernadi που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών.

Στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις