Breaking news

ρούλα_πισπιτίγκου_πάτρα
A

Με δύο βαρύτατες κατηγορίες κακουργήματος παραπέμπεται σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα οι δικαστές ακολουθώντας την πρόταση του Γιώργου Νούλη, έκριναν πως η Ρ. Πισπιρίγκου τέλεσε πράξεις ανθρωποκτονίας από πρόθεση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, βρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε την κατηγορούμενη στο εδώλιο, για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

Ειδικότερα για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας οι δικαστές υιοθετούν όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, σχετικά με τον τρόπο θανάτωσης της 9χρονης  με τη χορήγηση κεταμίνης στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

Έπειτα από αξιολόγηση των καταθέσεων γιατρών και ειδικών, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη τον Απρίλιο του 2021, εντός του Καραμανδάνειου νοσοκομείου προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί με τη χορήγηση κεταμίνης, χωρίς να τα καταφέρει λόγω επέμβασης των γιατρών.

Ακόμη αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι  κεταμίνη.

Το κίνητρο της κατηγορουμένης βάσει βουλεύματος

Όσον αφορά στο κίνητρο οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρουν την εμμονική προσκόληση της κατηγορουμένης με τον Μάν Δασκαλάκη, καθώς τα περιστατικά συνέβαιναν όταν το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, ενώ οι πράξεις αποδίδονται και στην προσωπικότητα της κατηγορουμένης.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και  επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης» τονίζεται στο βούλευμα.

Τέλος οι δικαστές αποφάσισαν την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη έξι μήνες αθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις