Breaking news

INTIME NEWS
A

Ο μεγάλος αριθμός των χειρουργείων που είναι σε αναμονή, όπως, για παράδειγμα στο 2.925 στο Παίδων «Αγία Σοφία» αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Η κατάσταση αυτή έχει προκύψει, κατά κύριο λόγο, εξαιτίας της έλλειψης που παρουσιάζεται σε αναισθησιολόγους και έχει ως αποτέλεσμα τα έκτακτα περιστατικά να είναι σε προτεραιότητα, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία να είναι όλο και λιγότερα.

Για το θέμα αυτό μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα στον ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θα δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Ανάμεσα στις ειδικότητες αυτές θα είναι οι αναισθησιολόγοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας θα δοθούν επίσης οικονομικά κίνητρα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στις λίστες αναμονής έχουν εγγραφεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ 7.500 , 2.650 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», 2.200 στο Κρατικό της Νίκαιας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, 1.025 στο «Αλεξάνδρα» και 600 στο νοσοκομείο «Ερυθρός».

Χειρουργεία και το απόγευμα;

Ακόμα, σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των νοσοκομείων, θα αυξηθούν, πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρξουν και χειρουργεία κατά τις απογευματινές ώρες πιλοτικά, ενώ το ΕΣΥ θα δώσει μικρή αμοιβή σε χειρουργούς και αναισθησιολόγους.

Ενώ για τις μεγάλες λίστες για τα χειρουργεία των πρωινών ωρών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως γίνεται έλεγχος για το θέμα.

Όταν ρωτήθηκε για το Νοσοκομείο Παίδων, στο οποίο παρουσιάζεται λίστα αναμονής για χειρουργεία με αριθμό αναμονής σχεδόν 3.000, απάντησε πως τα χειρουργεία που γίνονται τακτικά έχουν αρχίσει, ενώ το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου έχει αυξηθεί κατά 11 αναισθησιολόγους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Γκάγκα, προκηρύσσονται θέσεις για προσωπικό, κάτι που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή λύση των προβλημάτων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις