Breaking news

eody_klimakia
A

Η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr και σήμερα τα ημερήσια κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ αναμένεται να φτάσουν κοντά στις 35.000.

Εάν οι αριθμοί επιβεβαιωθούν τότε μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού θα έχουν σπάσει το «φράγμα» των 130.000 σε μία μόλις εβδομάδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 95.349 νέα κρούσματα σε μόλις 4 ημέρες

Υπενθυμίζουμε ότι η εκθετική άνοδος των κρουσμάτων ξεκίνησε τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου όπου μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ανακοινώθηκαν 9.284 νέες μολύνσεις. Η «τρελή» πορεία της Όμικρον συνεχίστηκε την Τρίτη με 21.657 νέες περιπτώσεις και την Τετάρτη 28.828 νέα κρούσματα. Χτες, Πέμπτη είχαμε το απόλυτο «μαύρο» ρεκόρ με 35.580 νέα κρούσματα.

Τα κρούσματα δηλαδή του προηγούμενου τετραημέρου έφτασαν στον ιλιγγιώδη αριθμό των 95.349 μολύνσεων.

Φόβοι για 60.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Είναι γεγονός πως η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» την χώρα. Μάλιστα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να φτάσουμε και τα 60.000 κρούσματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Βέβαια, όπως ο ίδιος τονίζει, αν γίνει αυτό τότε θα πάμε γρήγορα σε μία φάση αποκλιμάκωσης που θα φανεί ήδη από τις 22 - 23 Ιανουαρίου, λόγω του ότι θα έχει πλέον νοσήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Στα διαγνωστικά κέντρα επικρατεί και σήμερα το «αδιαχώρητο» από πολίτες που σπεύδουν να κάνουν τεστ προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια τις ημέρες των γιορτών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις