Breaking news

θέρμανση
A

Οι καταναλωτές προσπαθούν να μειώσουν το κόστος της ενέργειας, εξοικονομώντας ρεύμα για να καταφέρουν να δουν μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος. 

Ο κυριότερος οικονομικός παράγοντας που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα νοικοκυριό για να μην «σπαταληθεί» η θερμότητα εν όψει των χαμηλών θερμοκρασιών που θα κάνουν την εμφάνιση τους είναι η μόνωση της κατοικίας.

Ειδικότερα, για να «μείνει» εκτός το κρύο και να θερμανθεί ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, οι πόρτες των υπόλοιπων που δε χρησιμοποιούνται πρέπει να παραμένουν κλειστές, αλλά και οι κουρτίνες με τη σειρά τους μπορούν να κλείνουν τις βραδινές ώρες.

Ακόμα, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, Energy.Gov, ένας τρόπος που χάνεται η θερμότητα από ένα σπίτι είναι τα παράθυρα. Μάλιστα, η θερμότητα που χάνεται μπορεί να φτάσει σε ποσοστό το 30%.

Μόνωση με 50 λεπτά του ευρώ 

Επειδή όμως τα διπλά τζάμια και τα κουφώματα αλουμινίου στοιχίζουν ακριβά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, στη μόνωση του σπιτιού βοηθάει το αεροπλάστ, δηλαδή το πλαστικό περιτύλιγμα δεμάτων με τις φουσκάλες.

Ένα ρολό αεροπλάστ που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν με διαστάσεις 1m x 0,5 m, κοστίζει 50 λεπτά του ευρώ, που μπορεί να τοποθετεί στο παράθυρο για να επιτευχθεί μόνωση του σπιτιού.

Πώς μπορεί να γίνει η διαδικασία αυτή; Αφού κόψετε το αεροπλάστ με βάση τις διαστάσεις που διαθέτει το παράθυρο, μπορείτε να ψεκάσετε το παράθυρο με νερό και το αεροπλάστ, αλλά μόνο από την πλευρά που βρίσκονται οι φουσκάλες.

Μετά, με τη μεριά που έχετε ψεκάσει να κοιτάει προς το παράθυρο, τοποθετήστε προσεκτικά το αεροπλάστ στο παράθυρό σας, το οποίο θα κολλήσει εύκολα, μόνο με το νερό (δε θα χρειαστείτε κόλλα).

Οι φουσκάλες του αεροπλάστ και η πλαστική σύνθεση που έχει μπορούν να «διατηρήσουν» τον αέρα που έχει «εγκλωβιστεί» εκτός της οικίας, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα.

Επιπλέον, το «τρικ» αυτό για μόνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δωμάτια σπιτιού, για παράδειγμα το υπνοδωμάτιο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις