Breaking news

Αλέξη Κούγιας
A

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια. Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε πως εάν δεν αποδειχτεί η εμπλοκή κάποιου στην φρικιαστική αυτή υπόθεση τότε δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτεί το όνομά του.

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες και μου κάνει εντύπωση πως αυτές οι ακρότητες φτάνουν στη Βουλή, όπως να δημοσιευτούν τα ονόματα των 213 που επικοινώνησαν με την 12χρονη. Εάν δεν αποδειχτεί και με αναγνώριση από το παιδί είτε από άλλο αδιάσειστο στοιχείο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και απαγορεύεται ρητώς να δημοσιευτεί το όνομά του», σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος.

Σχετικά με τον ρόλο της μητέρας της ανήλικης ο κ. Κούγιας τόνισε πως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η 37χρονη υπέβαλε μήνυση μετά από πίεση που δέχτηκε από την θεία του παιδιού, ενώ υπογράμμισε πως εάν είναι αληθινοί οι διάλογοι με τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου, τότε στηρίζεται το αδίκημα της εκβιάσεως που της αποδόθηκε.

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο βιασμός ανηλίκου επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η 12χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε πως η μητέρα της δεν γνώριζε για τη φρίκη που βίωνε, με τον Αλέξη Κούγια να υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα δυνατό υπερασπιστικό επιχείρημα υπέρ της μητέρας.

«Αυτή η κατάθεσή της δεν σημαίνει ότι είναι τεκμήριο, εκτιμάται ελεύθερα από το δικαστήριο. Μπορεί ενώ να θέλει να βοηθήσει τη μητέρα της, όμως το δικαστήριο μπορεί βλέποντας άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκεί αξιολογεί την προσωπικότητά της διαφορετικά και την τιμωρεί», είπε.

Η μαστροπεία και η σωματεμπορεία δεν αποτελούν βιασμό

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η μαστροπεία και η σωματεμπορεία δεν αποτελούν βιασμό για τον Ποινικό μας Κώδικα.

«Ο βιασμός δεν έχει ηλικία, γι’ αυτό και οι εισαγγελείς ασκούν ποινικές διώξεις με τα βαρύτερα αδικήματα, για να διερευνηθεί από το δικαστήριο η προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Εάν δεν προκύπτει βία στις πράξεις, το δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα την κατάθεση. Δεν σημαίνει ότι σε κάθε μαστροπεία υπάρχει βιασμός», σημείωσε.

Για τον βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας

Ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε για ακόμα μία φορά να σχολιάσει και το περιστατικό όπου μία 19χρονη κοπέλα κατήγγειλε ότι την βίασαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο ίδιος μιλώντας και πάλι στο MEGA είχε σχολιάσει προκλητικά πως η 19χρονη κοπέλα «ικανοποίησε μία φαντασίωσή της».

Σήμερα συμπλήρωσε σχετικά: «Ούτε ο Κούγιας μπορεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη ούτε μπορούν να την επηρεάσουν καλύτεροι συνάδελφοι από εμένα. Η δικαιοσύνη λειτουργεί τόσο πολύ ανεξάρτητα. Εάν η δικογραφία η ίδια δεν βοηθά τον κατηγορούμενο, δεν τον σώζει ούτε ο Θεός. Δεν υπάρχουν δικαστές που να κάνουν εκπτώσεις για τέτοια αδικήματα».

«Είχαμε τρεις διαφορετικές καταθέσεις από την κοπέλα και την τρίτη (σ.σ: κατάθεση) ένιωσε την ανάγκη να την λάβει ο ανακριτής, γιατί οι δύο πρώτες ήταν προβληματικές. Ο ανακριτής με τον εισαγγελέα κάλεσαν την ίδια και μία άλλη κυρία, που πραγματικά φώτισε την υπόθεση, όπως και η καλύτερη φίλη της 19χρονης», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Τέλος, τόνισε πως «όταν ένας αστυνομικός κατηγορείται για κάτι, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μισεί τους συναδέλφους τους που εκθέτουν το αστυνομικό σώμα. Είναι πολύ σκληρή υπηρεσία».

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό και παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Κατά τον συνήγορο του ενός εκ των δύο αστυνομικών, η ιατροδικαστική έκθεση «δεν διαπιστώνει μώλωπες» ενώ το θύμα κατήγγειλε το γεγονός «τρεις ημέρες μετά». 

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 19χρονης επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για βιασμό καθώς εντόπισε «ίχνη βιασμού». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις