Breaking news

Κώτσηρας: Νέο ποινικό μητρώο για κακοποιητές ανηλίκων
A

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και στη σκιά της υπόθεσης παιδεραστίας και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, προανήγγειλε τη δημιουργία νέου ειδικού ποινικού μητρώου, στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα κακοποίησης ανηλίκων.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως με το μητρώο αυτό, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία, ο εργοδότης θα είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο υποψήφιος την θέσης εργασίας έχει διαπράξει ένα τέτοιο αδίκημα στο παρελθόν.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως θα επαφίεται στη βούληση του εργοδότη η πρόσληψή του, επισημαίνοντας ότι η πληροφορία αυτή θα καταστεί ιδιαίτερα χρήσιμη, όταν κάποιος πρόκειται να εργαστεί σε τομέα που σχετίζεται με παιδιά.

Ο κ. Κώτσηρας τόνισε ότι «Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα για τα αδικήματα που σχετίζονται με ανηλίκους, είναι - με πρωτοβουλία της κυβέρνησης - το μέγιστο δυνατό που υπάρχει, και που προβλέπει η νομοθεσία, καθώς υπάρχει μία μόνο ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Επιπλέον, όλα τα αδικήματα σχετικά με την ανηλικότητα, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται κατά προτεραιότητα».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις