Breaking news

ΕΟΔΥ Rapid test
A

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά στην χώρα μας λόγω κυρίως της μετάλλαξης Όμικρον που εμφανίζεται πιο μεταδοτική. 

Η «τρελή» πορεία της Όμικρον φαίνεται από την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων η οποία ξεκίνησε από τη Δευτέρα με 9.284 κρούσματα, συνεχίστηκε την Τρίτη σκαρφαλώνοντας στα 21.657 κρούσματα ενώ χτες, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου τα νέα περιστατικά νόσησης άγγιξαν τα 28.828.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, τα κρούσματα σήμερα θα ξεπεράσουν τα 30.000 ενώ δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τις 35.000. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη μέχρι το πρωί είχαν καταγραφεί πάνω από 26.000 θετικά κρούσματα.

Παράλληλα, στα διαγνωστικά κέντρα σήμερα επικρατεί το «αδιαχώρητο» από πολίτες που σπεύδουν να κάνουν τεστ προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια τις ημέρες των γιορτών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι γεγονός πως η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» την χώρα. Μάλιστα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να φτάσουμε και τα 60.000 κρούσματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις