Breaking news

Τουρισμός
A

Άνοιξε μόλις τώρα η πλατφόρμα αιτήσεων στο πρόγραμμα τουρισμού «North Evia - Samos Pass» που χορηγεί voucher διακοπών αξίας έως 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα «φθινωπορινών άυλη ψηφιακή κάρτα που περιέχει ποσό ίσο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή ίσο με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο. Η άυλη ψηφιακή κάρτα καλύπτει δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις δύο περιοχές.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να βιαστούν, καθώς στις προηγούμενες φάσεις του προγράμματος σημειώθηκε «πανζουρλισμός» με τις αιτήσεις, με αποτέλεσμα τα voucher να εξαντλούνται εντός ολίγων λεπτών! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πρώτα κιόλας λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας πολλοί χρήστες επικοινωνούν με το Proson.gr αναφέροντας πως αντιμετωπίζουνε πρόβλημα σύνδεσης, καθώς προφανώς το σύστημα υπερφορτώνεται.

Σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα άνοιξε εκ νέου για τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών που θα χρησιμοποιηθούν στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο κατά τον μήνα Οκτώβριο, επιπρόσθετα αυτών που διανεμήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι επιπλέον κάρτες που θα διατεθούν τη Δευτέρα προέρχονται από το ανεξόφλητο ποσό που προέκυψε κατά την τρίτη φάση, τον μήνα Σεπτέμβριο.

Οι δικαιούχοι

To North Evia-Samos Pass δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση όσοι πολίτες:

  • Είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • δεν είναι δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο:
    - Του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022.
    - Του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού ή
    - συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020 δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το North Evia-Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

  • Τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
  •  ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Διευκρινίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia-Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο.

Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών. Τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Για να κάνετε αίτηση πατήστε εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις