Breaking news

mitsotakis_tsiodras
A

Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία ξεκίνησε σήμερα στις 9:30. 

Αν και δεν πρόκειται για έκτακτη συνάντηση, η σύσκεψη αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη μετά από τη γνωστοποίηση των 21.567 κρουσμάτων στην Ελλάδα. Είναι ένα τρομακτικό ρεκόρ που επιβεβαιώνει πως η διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού έχει αυξηθεί ταχύτατα στη χώρα. 

Να θυμίσουμε πως λίγο αργότερα (12:00 μμ) θα ακολουθήσει κι η σύσκεψη των επιδημιολόγων, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

Όπως είχαμε ενημερώσει από χθες, όλα δείχνουν ότι το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος , όπως το έχουμε συνηθίσει, καθώς τα εξαγγελθέντα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας θα εφαρμοστούν από την Πέμπτη τα ξημερώματα. 

Ποια είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο;

Όπως προανήγγειλε  μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου,  σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τα νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν από αύριο, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr tα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επίσης είναι πιθανό οι χώροι εστίασης να κλείσουν ακόμα και στις 9 ή στις 10 το βράδυ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Παρόλαυτα, μια τέτοια απόφαση θα κριθεί και από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις