Breaking news

metro
A

Προ των πυλών είναι το άνοιγμα της πλατφόρμα του μετρό στον Πειραιά, με την επέκταση της Γραμμής 3 να έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μετάβαση των πολιτών από τον Πειραιά στο Αεροδρόμιο, σε μόλις 55 λεπτά.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής με ένα βίντεο που ανάρτησε στα social media ανακοίνωσε και επίσημα την επέκταση του μετρό της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά, η οποία βρίσκεται σε τελική ευθεία για παράδοση στο επιβατικό κοινό.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Τρεις νέοι σταθμοί -Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο– θα εξυπηρετούν την πόλη του Πειραιά, αποφορτίζοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο και ενώνοντας το μεγαλύτερο λιμάνι  με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε 55 λεπτά. Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο, όπως ακριβώς του αξίζει».

Συγκεκριμένα η επέκταση της Γραμμής 3 περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χιλιομέτρων, με την συνολική επένδυση να φτάνει τα 730 εκατ. ευρώ.

Με τους νέους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο υπολογίζεται ότι η συνολική κίνηση στο μετρό θα ανέλθει κατά 132.000 πολίτες ενώ εκτός κυκλοφορίας θα τεθούν πάνω από 23.000 αυτοκίνητα πράγμα το οποίο θα βοηθήσει τόσο το κυκλοφοριακό, όσο και για την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το βίντεο που ανάρτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στο facebook: 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις