Breaking news

emvoliasmos
A

Πρόστιμο 50 ευρώ αντί για 100 προβλέπεται να πληρώσουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 στην περίπτωση που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως και τη δέκατη πέμπτη ημέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρωθεί ο εμβολιαστικός κύκλος σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Αυτό προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πρόστιμα των 100 ευρώ που ανήγγειλε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι κυρώσεις αίρονται από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης. Το σχετικό πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράπεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ κατά τη διαδικασία τηρούνται όλοι οι όροι που αφορούν την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στη Βουλή στις 13:30, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Το μέτρο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς πολλοί κάνουν λόγο για διακρίσεις και κατηγοριοποίηση των πολιτών, καθώς για τους περισσότερους το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως είναι εξοντωτικό και θα προκαλέσει προβλήματα διαβίωσης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις