Breaking news

INTIME NEWS
A

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική βία. Σήμερα Τρίτη θα καταθέσει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κ. Σπύρος Μπιμπίλας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά η υπεράσπιση αναμένεται να κάνει κάποιες ερωτήσεις στην σύζυγο του ηθοποιού, κ. Ελπίδας Νίνου, η οποία κατέθεσε σε τρεις συνεδριάσεις και απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα για την προσωπικότητα του συζύγου της. Έπειτα, στο βήμα θα ανέβει ως μάρτυρας κατηγορίας ο κ. Σπύρος Μπιμπίλας.

Οι δηλώσεις του κ. Μπιμπίλα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είχε ήδη αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή πως θα παραβρεθεί στο Δικαστήριο ως «μάρτυρας αλήθειας», όπως ισχυρίζεται πως τον χαρακτήρισε ο εισαγγελέας. Ενώ, ο ίδιος τόνισε πως αρχικά είχε καλεστεί ως μάρτυρας της υπεράσπισης από τον εισαγγελέα, χωρίς ωστόσο να ερωτηθεί, πράγμα που τον έβαλε σε δύσκολη θέση.   

Τι υποστήριξε η σύζυγος του κατηγορούμενου

Υπενθυμίζεται πως η κ. Νίνου υποστήριξε την άποψη της πως οι καταγγελίες έγιναν επειδή υπάρχει «ένα οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ίδια σημείωσε πως όταν έμαθε για τις καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της, ήταν για αυτήν «μία σφαίρα στην καρδιά», ενώ για τον ηθοποιό «δολοφονία». Ειδικότερα, είπε χαρακτηριστικά πως: «κατάλαβα πώς είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγός σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί «κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν τον σύζυγο μου». «Έφαγα σφαίρα στην καρδιά». Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Κατάθεση καταγγέλλουσας 

Στις 9 Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο βήμα για κατάθεση η τρίτη καταγγέλλουσα, που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ενώ, η γυναίκα, που είχε καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι πρότινος, πήρε τον λόγο και εξήγησε στο δικαστήριο ότι στο οικόπεδο που απεικονίζεται στη φωτογραφία πιθανολογεί ότι της επιτέθηκε ο ηθοποιός.

Αναφερόμενη στα βήματα που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της έρευνάς της είπε «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ψάχνω το χώρο, αλλά έγινε πολύς λόγος εδώ ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο στο Παλαιό Ψυχικό. Έκανα πολλές βόλτες, υπήρχαν αρκετά άδεια οικόπεδα. Με το που πέρασα από αυτό το δρόμο μου θύμισε κάτι».

Πατέρας καταγγέλλουσας 

Ο πατέρας της δεύτερης ηθοποιού που καταγγέλλει σεξουαλική βία,  κατέθεσε στο δικαστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι έμαθε όσα έγιναν σε βάρος της κόρης του από τον κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ραντεβού, πριν έναν χρόνο όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες σε βάρος του θιασάρχη.

Ειδικότερα, κατέθεσε πως: «Έβλεπα από την τηλεόραση αυτά που γινόντουσαν. Πήρα την κόρη μου και της είπα ότι ο κ. Φιλιππίδης έχει θέματα. Και μου είπε ότι «είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα. Έχω πάρει δικηγόρο». Στην αρχή το είδα κάπως. Αισθητικώς δε μου άρεσε. Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη τότε και κυρίως μετά το περιστατικό, την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία» είπε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε στο δικαστήριο ότι εκείνο το επίμαχο ραντεβού για την παράσταση «Μπακαλόγατος» είχε γίνει με την μεσολάβηση ενός φίλου του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις